Върховният касационен съд остави в сила решението, постановено от Софийския град

...
Върховният касационен съд остави в сила решението, постановено от Софийския град
Коментари Харесай

ВКС окончателно обяви за незаконно изключването на Кирил Добрев от БСП

Върховният касационен съд остави в сила решението, постановено от Софийския град съд на 28 октомври 2022 година, с което бе отказано поисканото от ръководителя на партията Корнелия Нинова изтриване на Кирил Добрев и Калоян Паргов като членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия. С това висшите магистрати дефинитивно взеха решение проблема с изключването на някогашния претендент за водач на левицата, защото решението им не предстои на обжалване и митинг.
" Основният минус на истината и справедливостта е, че в никакъв случай не идват толкоз бързо, колкото ни се желае. Даже Емил Димитров има такава ария. Понякога обаче нещата се случват символно. Преди една година, навръх този ден, бях изключен от Българска социалистическа партия. Днес, на същия ден, получих последното правосъдното решение, което дефинитивно утвърждава участието ми ", написа Кирил Добрев в персоналния си профил във Facebook, като разгласява и линк към решението на Върховен касационен съд.

" Отказът да се впишат декларираните промени е свързан от решаващия извод, че решенията са взети в нарушаване на разпоредбите за осъществяване на неприсъствени съвещания, заради което доказването на редовността на процедурата по осъществяване на съвещанията и гласоподаване на решенията в инициираното с повторното заявление произвеждане пред регистърния съд единствено по себе си не може да предпостави регистриране на измененията ", пишат в претекстовете си висшите съдии.
Кирил Добрев беше изключен в края на декември 2021 година с претекст " уронване положителното име на партията ", " злепоставяне на членове на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия ", " клюки и обиди ". Решението беше взето " на автограф ".

В началото на октомври водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заяви, че е получила призовка да се яви на разпит и да даде запис и заверени копия на стенограма и протокол от съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия в края на август т.г. във връзка формирана прокурорска инспекция по тъжба на Кирил Добрев. Тогава Нинова уточни, че Добрев е изключен от партията, а съдът отхвърли да впише това изключване. 

Бившият ръководител на БСП-София София Калоян Паргов разгласи още през юни, че си желае мястото в Националния съвет на партията след решението на съда.
 
29 Дек 202250929 Дек 202221429 Дек 202242029 Дек 2022104529 Дек 202243929 Дек 2022130КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022118424 Дек 2022256217 Дек 2022137128 Дек 2022354
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР